Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Δεκέμβριος….μη μου μιλάς για δίαιτες!


Είχες βαλθεί να προσέξεις τη διατροφή σου, πιθανότατα για να χάσεις κάποια περιττά κιλά, αλλά έρχονται Χριστούγεννα, πολλές γιορτές, Πρωτοχρονιά….κι ανάθεμα τον κοινωνικό σου περίγυρο που θα πρέπει να τον τιμήσεις σε διάφορα τραπέζια! Σκέφτεσαι ότι ο Δεκέμβριος είναι μήνας για φαγητό και όχι για δίαιτα…λες και όταν κάνεις δίαιτα θα πρέπει να πεθάνεις της πείνας, αλλιώς δεν έχεις αποτέλεσμα! Μήπως τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως θέλεις να τα σκέφτεσαι;

Οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσεις πριν τις γιορτές δεν σημαίνει ότι θα πάει χαμένη, γιατί μιλάμε ούτως ή άλλως για αλλαγή διατροφικών συνηθειών και όχι για στερητικές δίαιτες που έχουν το ....αντίθετο αποτέλεσμα!

Η αλλαγή των διατροφικών σου συνηθειών με την σωστή, επιστημονική, καθοδήγηση έχει στόχο το μακροχρόνιο αποτέλεσμα…άρα θα πρέπει να μάθεις να τρως και υπό συνθήκες ….γιορτινών τραπεζιών! Και τότε θα αντιληφθείς μεταξύ άλλων ότι:

  • μπορείς να γευτείς διάφορα εδέσματα...χωρίς τύψεις 
  • ότι η υπερκατανάλωση δεν σημαίνει απαραίτητα ευχαρίστηση…κοινώς δε θα «ξαναπεθάνεις» από φούσκωμα 
  • ότι δε θα ξανατρέξεις με τον πανικό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου στο διαιτολόγο να χάσεις εκτός των άλλων …και τα περιττά κιλά των εορτών! 

Και επειδή βλέπουμε τα πράγματα και εκτός Δεκεμβρίου…σημασία δεν έχει τόσο τι τρως μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς…αλλά μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων!




Όλγα Χήρα,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου