Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Γιατί να αρρωστήσω τώρα γαμώτο;;;


Το κρύο ήρθε απροειδοποίητα και σίγουρα μας ....ταρακούνησε!!! Εκεί που φόραγες το σανδάλι ξαφνικά έψαχνες απεγνωσμένα για τις μπότες σου...ούτε που πρόλαβες να καταβάσεις τα χειμωνιάτικά σου!!
Και δεν φτάνει μόνο αυτό...αρχίζει να σε τρώει λαιμός σου, τα φταρνίσματα πάνε σύννεφο..ωχ..ωχ...αγοράζεις χαρτομάντηλα από την πλανόδια, γιατί ...να σου και η μυτούλα-βρύση!!! Ήρθε και το πρώτο κρυολόγημα ή ίωση..ανάλογα με το μικρόβιο που σου την έπεσε! Και εσύ εκεί ανήμπορος/η να τα βάλεις μαζί του....απλά γκρινιάζεις..."Γιατί να αρρωστήσω τώρα γαμώτο;;"..και περιμένεις να περάσει!
Βέβαια ο χειμώνας είναι μεγάλος..και σίγουρα μπορεί να τύχουν κι άλλα τέτοια...αλλά εσύ τι κάνεις;;;
Τρέχεις από δω και από κει..σε δουλειές και πανηγύρια ...δεν έχεις και πολύ χρόνο...δεν προσέχεις την διατροφή σου, το στρες σε έχει καταβάλει..και όλα μαζί έχουν κάνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα να "αργοπεθαίνει"! Αυτό το σύστημα που είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού σου έναντι σε κρυολογήματα και ιώσεις, που αν το πρόσεχες λιγάκι...δεν θα γκρίνιαζες όλο το χειμώνα.."συνέχεια αρρωσταίνω, μα τι έχω πάθει;;"Αλλά και αν αρρώσταινες, δεν θα το πέρναγες και τόσο βαριά!
Θα μου πεις..."ναι ρε έξυπνη και τι να κάνω;;;"...θα σου πω αμέσως! Φτιάξε τη διατροφή σου!!!
 Καταρχάς μάθε επιτέλους ότι τα φρούτα κια τα λαχανικά δεν είναι διακοσμητικά στη λαική ή στα ράφια του σουπερμάρκετ! Ούτε διακοσμητικά για το τραπέζι της κουζίνας μας-όπως τα λουλούδια-που όταν χαλάσουν τα πετάς!!! Πρέπει (ναι.. είναι ένα από τα πρέπει της ζωής σου που θα υποστείς) να ΤΑ ΤΡΩΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ!!!! Και όχι μόνο ένα...τουλάχιστον 5 μερίδες από αυτά! Γιατί;;; Εεεε..τι να σου λέω τώρα...θα έχεις ακούσει πάμπολλες φορές για τις λεγόμενες ..βιταμίνες!!! Και να ήταν μόνο αυτό;; Όχι δεν είναι!!!
Επίσης πρέπει να τρως και αρκετά για να διατηρείς την υγεία σου!! Μην μου κάνεις στερητικές δίαιτες που σε εξαντλούν και ρίχνουν τις άμυνές σου!! Και εκτός αυτού ...μην ξεχνάς ότι ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων!! Τι σημαίνει αυτό;; Μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου και σαφώς τα φρούτα και τα λαχανικά σου σε καθημερινή βάση!!! πυρετός,καρκίνος, Masterchef, Μανωλίδου, Το νησί, δίαιτα, θέλω να χάσω βάρος, ράδιο αρβύλα, Κανάκης, Μαμαλάκης, Λουκάκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου